Over mij

Mijn naam is Roza Smit. Ik ben 25 jaar en woonachtig in Amsterdam. Toen ik op mijn 18de begon met fitness behaalde ik niet de resultaten die ik graag had willen zien. Om mijn eigen doelen te halen heb ik toen meerdere cursussen gedaan voor Sports Nutrition. Dit vond ik zo interessant, dat ik besloot om na mijn bachelor 'Small Business and Retail Management' nóg een bachelor te doen; Voeding & Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens de start van mijn studie ben ik begonnen met het geven van advies over voeding. Ik ben op dit gebied bekwaam mensen te helpen met overgewicht, ondergewicht of een gezond gewicht. Of ik mensen met bepaalde ziektes kan helpen is afhankelijk van de situatie.

Ik behoor tot de groep mensen die er van overtuigd is dat voeding belangrijker is dan training. Daarom had ik altijd als doel om als diëtist aan de slag te gaan. Toch sta ik zelf minimaal 5 keer per week in de sportschool, en het viel mij steeds meer op dat een groot deel van de mensen daar geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Hun houding is bijvoorbeeld slecht, ze warmen niet op of doen oefeningen verkeerd. Ik besloot daarom dat ik ook graag mensen wil begeleiden met fitness. Ik heb hier certificaten voor gehaald en geef personal training in Amsterdam en Landsmeer.

Mijn uitgangspunt is om mensen te helpen gezonder te worden, of dit nu is door training, voeding of beiden. Iedereen heeft wel een mening over wat 'gezond' is, en toch bereiken mensen hun doelen niet. Ik wil graag mensen helpen deze doelen wel te behalen. Dit wil ik doen door niet simpelweg te vertellen wat 'goed' en 'slecht' is, maar door daarnaast ook uitleg te geven zodat daadwerkelijk begrepen wordt wáárom dit zo is.