Over mij

Mijn naam is Roza Smit. Ik ben 27 jaar en woonachtig in Amsterdam. Toen ik op mijn 18de begon met fitness behaalde ik niet de resultaten die ik graag had willen zien. Om mijn eigen doelen te halen heb ik meerdere cursussen gevolgd voor Sports Nutrition. Dit vond ik zo interessant, dat ik besloot om na mijn bachelor 'Small Business and Retail Management' nóg een bachelor te doen; Voeding & Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens de start van mijn studie ben ik begonnen met het geven van advies over voeding. Ik ben op dit gebied bekwaam mensen te helpen met overgewicht, ondergewicht of een gezond gewicht. Of ik mensen met bepaalde ziektes kan helpen is afhankelijk van de situatie.

Ik behoor tot de groep mensen die er van overtuigd is dat voeding belangrijker is dan training. Daarom had ik altijd als doel om als diëtist aan de slag te gaan. Maar tijdens mijn eigen trainingssessies begon het mij steeds meer op te vallen dat veel mensen fouten maakten tijdens het trainen. Ik zag mensen niet opwarmen, oefeningen uitvoeren met een slechte houding of oefeningen helemaal verkeerd uitvoeren. Om mijn kennis hierover te verbreden heb ik door de jaren heen veel verschillende certificaten behaald om ook als personal trainer aan de slag te gaan. Ik geef fitness/krachttraining, HIIT en pilates, of een combinatie daarvan. Vanaf de start van loopbaan als personal trainer heb ik mij gefocust op vrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik, als vrouw, een andere vrouw beter kan trainen dan een man. En andersom ook. Ik begrijp het lichaam en de doelen van een vrouw simpelweg beter dan een man dat begrijpt, aangezien ik hier zelf ook ervaring mee heb. Verder is het met sommige oefeningen prettiger om dit uit te voeren met een vrouwelijke personal trainer. Tenslotte vind ik het geweldig om een vrouw zich zelfverzekerder te laten voelen! Sinds 1 augustus 2020 heb ik mijn eigen personal training studio. Lees hierover meer onder het kopje 'Personal training'.

Mijn uitgangspunt is om mensen te helpen gezonder te worden, of dit nu is door training, voeding of beiden. Iedereen heeft wel een mening over wat 'gezond' is, en toch bereiken mensen hun doelen niet. Ik wil graag mensen helpen deze doelen wel te behalen. Dit wil ik doen door niet simpelweg te vertellen wat 'goed' en 'slecht' is, maar door daarnaast ook uitleg te geven zodat daadwerkelijk begrepen wordt wáárom dit zo is.